Jag jobbar som frilansjournalist och fotograf. Här visar jag ett ett urval arbetsprover, skrivtips, bokrecensioner och intervjuer med författare.

Sagt om mig av tidigare arbetsgivare:

«Amy Lagerman är noggrann, plikttrogen, effektiv, väldigt trevlig och smälte snabbt in på kontoret. Amy har alltid hållit hög klass på sina leveranser och alltid sett till att det man lovar, det håller man. Anställningen har varit fullständigt problemfri och jag rekommenderar Amy varmt!»

«Amy visade från första stund att hon har en hög ambitionsnivå, mycket energi och är en person som tar mycket ansvar. Under åren har jag lärt känna Amy som den som alltid ställer upp med ett leende på läpparna, är extremt pålitlig och alltid levererar högsta kvaliteter. Amy har alltid visat ett stort engagemang för sin redaktion och för företaget. Hon har ofta tagit initiativ till utveckling och förändring som lett till såväl kvalitativ som ekonomisk förbättring.»

Jag är en empatisk humanist. Kanske är det därför jag blir illa berörd av elakheter och trångsynthet medan jag imponeras av snällhet och intelligens. Jag är stark men inte tuff, hänsynsfull men inte undfallande och rik på åsikter utan att vilja tvinga dem på någon annan. Som ung siktade jag på att bli envåldshärskare. Som vuxen är jag innerligt tacksam för att jag inte gjorde slag i saken.

Amy Lagerman

Jag har jobbat på olika redaktioner och förlag och har F-skattsedel. Givetvis följer jag som frilansare såväl Journalistförbundets och Svenska Fotografers Förbunds prisrekommendationer.