Jag är för närvarande inte tillgänglig för nya uppdrag.

Text och skrivande är en stor del av mitt liv, både privat och yrkesmässigt. Efter många år på olika redaktioner är jag ett proffs ut i fingerspetsarna. Som frilansjournalist med FA-skattsedel står jag gärna till tjänst om du söker en:

Content manager
Jag har mångårig erfarenhet från sökmotoroptimering: att få rätt artiklar att fångas upp av sökmotorerna. Målet är alltid att hjälpa läsarna att hitta rätt text genom ett intressant och relevant innehåll – oavsett om du driver en mindre eller större webbsida.
Jag hjälper både privata avsändare såväl som företag. Texterna anpassas till din ton och ditt budskap samtidigt som jag säkerställer att de börjar sin vandring mot googles förstasida. Vi inleder med en intervju och därefter kan du lugnt överlåta resten till mig.

Redaktör
Journalistiska texter eller skönlitterära: jag hjälper dig att hitta rätt i texten. Om poängen gömt sig bakom en älskad formulering lockar jag fram den. Om en karaktär går vilse hjälper jag dig att puffa tillbaka den på rätt spår. Om läsbarheten inte är som den borde vara kan jag styra upp även det. Jag har jobbat som redaktör på olika redaktioner i flera år och är en van textförädlare. Min återkoppling är både lättförståelig och vänlig. Du och jag jobbar som ett team.
Jag lämnar offert på varje text. En text som redan är genomarbetad kostar därför i regel mindre.

Lektör
Har du skrivit en text men är osäker på om den håller? Jag kan ge dig feedback. När jag läser din text tittar jag bland annat på story, karaktärer, tempo och gestaltning. Utöver löpande kommentarer texten igenom får du även en sammanfattning med konkreta tips på vägen.

Frilansskribent
Mina huvudsakliga ämnesområden som frilansjournalist är foto, it och ekonomi. När jag får välja skriver jag gärna porträtt och nyhetsartiklar. Jag är nyfiken och ställer öppna frågor vilket oftast leder till spännande svar. Och gör det inte det ställer jag ännu fler frågor.

Presskontakt
Jag vet under vilken oerhörd tidspress journalisterna arbetar. I takt med att tidningarna effektiviseras och varje person ska jobba för två eller tre – samtidigt som arbetsgivaren noggrant mäter resultatet – är det svårt att lyckas fånga en mediamänniskas uppmärksamhet. Därför är det viktigare än någonsin att vara snabb när journalisterna hör av sig. De hinner inte vänta på informationen. De behöver den direkt.
Jag hjälper dig först att sammanställa ett presskit och sedan med mediaträningen. Du kommer inte att lära dig upprepa en fras tills frågorna upphör. Du kommer att lära dig att hjälpa frågeställaren att göra sitt jobb på bästa sätt.

Föreläsare om hur läsaren påverkar journalistiken (för högstadie- och gymnasieelever)
Varför ser innehållet ut som det gör i tidningarna i dag? Vad är det som avgör om en nyhet rapporteras eller tillåts passera? Varför har omvärldsbevakningen krympt till förmån för lokala nyheter? Och framför allt: vilken roll har du i det hela?
Jag föreläser om medias roll i samhället och om individens makt över media. Landets unga kommer att avgöra hur nyhetsrapporteringen ser ut inom några år, och de bör känna till hur viktiga deras val är.

Priser
Jag utgår från Stockholm och följer prisrekommendationerna från Journalistförbundet samt Svenska fotografers förbund.